8 най-добри хибридни слънчеви инвертори: Ръководство за купувача

8 най-добри хибридни слънчеви инвертори: Ръководство за купувача
Снимка:cyanergy, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Тази статия хвърля светлина върху някои от най-добрите хибридни слънчеви инвертори, предлагани в Amazon. Освен това в нея се говори и за най-изгодните продукти и се дават предложения за избор на този, който най-добре отговаря на вашите изисквания.

Хибридният соларен инвертор съчетава възможностите на конвенционален инвертор, зарядно устройство за батерии и контролер за соларен заряд в едно преносимо устройство. Този вид инвертор функционира с електрическа мрежа и соларни панели, което позволява лесното включване на възобновяемата енергия в енергийната система на къща или друга структура. Инверторът може да премине в режим на резервна батерия в случай на прекъсване на електрозахранването, за да поддържа захранването на жизненоважни устройства. Хибридните соларни инвертори са практично решение за физически лица и фирми, които желаят да преминат към възобновяеми енергийни източници. Те са малки и лесни за инсталиране. В сравнение със закупуването на отделни компоненти, хибридните соларни инвертори могат да спестят пари, като комбинират много функции в едно устройство. Повечето хибридни соларни инвертори включват софтуер за управление и наблюдение, който позволява на потребителите да следят потреблението на енергия и работата на системата.

Списък на продуктите

1. Luminous Solar Hybrid Inverter

Хибридният инвертор Luminous NXG+ 1100 съчетава възможностите на конвенционален инвертор, зарядно устройство за батерии и зарядно устройство за соларни батерии в едно преносимо устройство. Той е направен така, че да функционира с електрическата мрежа и соларните панели, като позволява безпроблемно интегриране на възобновяемите енергии в електрическата система на къща или друга структура. Също така, акумулаторната батерия за соларни инвертори с капацитет 150 Ah, Luminous LPT12150H, се предлага с висока тръбна структура и система с добър капацитет.

Спецификации:
Марка: Luminous
Източник на захранване: Захранване с батерии
Размери на артикула: 149 x 67 x 50 см.
Цвят: черен

Предимства:
Инверторът е икономически изгоден.     
Инсталацията на устройството е лесна. Има добра издръжливост. 

Недостатъци:
Получавате ограничена мощност. 

2. Flin Energy Flinslim Lite Solar Hybrid Inverter

Компанията Flin, която създава инсталации за слънчева енергия, представя хибриден инвертор Flinslim Lite Solar Hybrid Inverter. Инверторът е практичен и достъпен избор за физически лица, които желаят да използват устойчива енергия в своите домове или фирми. Той е изключително подходящ за различни приложения поради хибридната си функция и компактната си форма.

Спецификации:
Номинална мощност: 3 kVA
Напрежение: 230 VAC
Регулиране на променливото напрежение (режим Batt.): 230 VAC ±5%
Мощност при пренапрежение: 6 kVA
Напрежение: 24 VDC

Предимства:
Предлага добро наблюдение и контрол. 

Недостатъци:
Устройството е с ограничени възможности за съвместимост.

3. FlinInfini Turbo MPPT Solar Hybrid Inverter System

Широкият диапазон на фотоволтаичните входящи мощности на хибридния соларен инвертор FlinInfini Turbo MPPT 5,6 kW-48 V са на разположение. Той разполага с голям 4,3-инчов LCD екран със сензорни бутони за управление, регулируем LED пръстен със соларен панел с мощност 6kW и вграден kWh метър. Също така той предлага опции за нетно измерване, персонализирани приоритети на захранване, гъвкаво време на захранване и възможности за регулиране на напрежението и тока на зареждане. Освен това този инвертор има вграден Wi-Fi мониторинг, зависещ от приложение. Този инвертор може да бъде изграден в три фази, ако е необходимо, и може да бъде паралелен до 9 единици. Освен това те са подходящи за литиеви и LiFePO4 батерии и съдържат вътрешен комуникационен интерфейс BMS-RS485.

Спецификации:
Марка: Flin energy
Препоръчителни употреби на продукта: За дома
Източник на енергия: слънчева енергия
Мощност: 5600 вата
Наименование на модела: FlinInfini Turbo MPPT 5,6kW Solar Hybrid Inverter

Предимства:
Инверторът предлага висок енергиен капацитет.  
Получавате функцията за проследяване на максималната мощност (MPPT). 

Недостатъци:
Инверторът е скъп.

4. V-Guard Smart Pro 1200 S Solar Inverter

Соларният инвертор V-Guard Smart Pro 1200 S трансформира електричеството, генерирано от слънчевите панели, в променлив ток, който може да се използва за захранване на къщата ви или на работното място. Благодарение на Wi-Fi и Bluetooth връзката на този конкретен модел можете да използвате приложение за смартфон, за да наблюдавате и управлявате инвертора от разстояние. Инверторите са с капацитет 1200 VA, което означава, че могат да обработват товари до толкова. Освен това той съдържа усъвършенстван алгоритъм MPPT (проследяване на точката на максимална мощност), който спомага за максимално увеличаване на енергийната мощност на соларния панел. Благодарение на метално сивия си външен вид устройството има усещане за стил, а монтажът му е безплатен. 
Спецификации:
Марка: V-Guard
Източник на енергия: Захранване с батерия
Цвят: Сив металик
Размери на артикула: 27,5 x 25 x 12 см.

Предимства: 
Устройството разполага с отлична Wifi и Bluetooth свързаност. 

Недостатъци:
Възможно е ограничаване на капацитета. 

5. Luminous NXG 850 Pure Sinewave Solar Inverter

Електричеството с постоянен ток, генерирано от слънчевите панели, се преобразува в електричество с променлив ток (AC) от соларния инвертор Luminous NXG 850 Pure Sinewave, което след това може да се използва за захранване на вашата къща, офис или магазин. Този модел оптимизира енергийната мощност на слънчевия панел с помощта на ISOT (интелигентна технология за оптимизиране на слънчевата енергия), като ви гарантира, че получавате най-много енергия от вашите слънчеви панели. Инверторът може да поддържа натоварвания до 850 VA благодарение на капацитета си от 850 VA. Освен това той има чист синусоидален изход, който предлага безопасен и надежден източник на енергия, идеален за деликатни електрически устройства. Устройството има стилен син оттенък и 2-годишна гаранция за допълнително спокойствие.

Спецификации:
Марка: Луминоус
Източник на захранване: Слънчево захранване
Цвят: син
Размери на артикула: 32 x 30,2 x 13 см.
Модел: NXG 850

Предимства: 
Инсталирането на продукта е лесно. 

Недостатъци:
Обслужването на клиентите може да бъде по-добро.

6. MuscleGrid Solar Sensation 3.5KVA (3500VA) 24V Hybrid Solar Inverter

Този тип хибриден соларен инвертор може да работи със соларни панели и основно захранване, за да осигури стабилен и надежден източник на енергия. Инверторът е с капацитет 3,5 KVA (3500 VA), следователно може да управлява товари до толкова (3500 VA). Освен това има вграден стабилизатор за осигуряване на стабилно захранване и 6 режима на зареждане с изкуствен интелект за оптимизиране на зареждането на вашите батерии. Оръжейният метален нюанс на инвертора допринася за естетическата привлекателност.

Спецификации:
Марка: MuscleGrid
Цвят: Gun Metal
Входящо напрежение: 24 волта
Размери на артикула: 38 x 40 x 25 см.

Предимства:
Инверторът се състои от технология за зареждане с изкуствен интелект. 
Инверторът предлага хибридна функционалност. 

Недостатъци:
Устройството трябва да бъде съобразено с бюджета.

7. MICROTEK Digital UPS HB 1650VA 24V 1320- Watt 24X7 Hybrid Sinewave Inverter

Отличният Microtek UPS HB 1650VA има няколко функции, включително вграден байпасен клапан и управление на тежестта на заряда. Тъй като е UPS с чиста синусоидална вълна, той се предлага за използване с всички чувствителни уреди, защото не произвежда бръмчащ шум. Гаранция 2 години, синусоидална форма на вълната, система от 2 батерии, номинален капацитет 1650 VA/24V, изходна мощност 1320 W. Основните характеристики включват хибридна технология с по-дълъг живот на резервното захранване и батерията за по-тиха и по-добра работа. Превключвателят за избор на батерия има два режима на зареждане: обикновен (10 ампера) и бърз (14 ампера). Чрез поддържане на подходяща тежест на батерията технологията IBGM удължава живота на батерията и подобрява нейната производителност. Многофазно зареждане в автоматичен режим ATM (Automated Trickle Mode) под управление чрез PWM.

Спецификации:
Марка: Microtek
Източник на захранване: Електрически
Цвят: Метален черно-сив цвят
Наименование на модела: Microtek Digital UPS HB 1650VA 24V 1320- Watt 24X7 Hybrid Sinewave Inverter

Плюсове:
Работи ефективно през целия ден. 

Недостатъци:
Няма гаранционна поддръжка.

8. Exide Technologies 12V 40Amps Solar Charge Controller with LCD

Инверторът на Exide Technologies е снабден с множество технологични постижения, които увеличават производителността му и ви осигуряват достатъчно работно натоварване с помощта на технологията PCU, осигуряваща енергия чрез обработка на слънчевата технология. Получавате достатъчна ефективност на соларното зарядно устройство, която повишава цялостната производителност на системата и я превръща в благоприятен вариант за всички ваши изисквания.

Спецификации:
Марка: Exide Technologies
Мощност: 850 вата
Цвят: Многоцветен
Тегло на артикула: 23.32 паунда

Предимства:
Има добър LCD дисплей. 
Намалява разходите за сметки за електроенергия. 

Недостатъци:
Обслужването на клиентите може да бъде по-добро.

Най-добър продукт като цяло

За хора, които търсят инвертори с голям капацитет и хибридна система, хибридният инвертор Luminous NXG+ 1100 е подходящ избор. Той осигурява технология ISOT и интелигентно разпределение на товара. Хибридният соларен инвертор Flin Energy Flinslim Lite е лек, преносим инвертор, който е лесен за инсталиране. Освен това е осигурена хибридна система за захранване. Хибридната соларна инверторна система FlinInfini Turbo MPPT използва най-съвременната технология MPPT, за да увеличи максимално енергията, произвеждана от слънчевите панели. Тя е разумен избор за тези, които искат да се възползват максимално от своите соларни панели. Това е фантастичен вариант за инвертор с голям капацитет и най-съвременни възможности.

Най-добро съотношение цена-качество

Соларният инвертор Luminous NXG 850 Pure Sinewave с технология ISOT и хибридният соларен инвертор Flin Energy Flinslim Lite също са с отлична стойност. Тези инвертори осигуряват прилично съотношение между стойност и характеристики. Изключително важно е да се помни, че конкретните желания и изисквания на клиента също ще окажат влияние върху съотношението цена-качество, ако клиентът иска инвертор с голям капацитет и най-съвременни функции.

Как да изберем най-добрия хибриден слънчев инвертор?

Капацитет на мощността: Въз основа на комбинираното потребление на енергия от вашето електрическо оборудване определете необходимия енергиен капацитет и изберете преобразувател, който може да поддържа натоварването. Изберете между чист синусоидален преобразувател и инвертор с настроена синусоидална вълна за вашия тип инвертор. Въпреки че предлагат по-чиста енергия, чистите синусоидални инвертори обикновено са по-скъпи. Проверете дали закупеният инвертор е подходящ за слънчевите панели, които имате в момента или възнамерявате да инсталирате. Ако искате да извлечете максимална полза от соларните панели, помислете за инвертор, използващ технологията MPPT.