Alfen представя мобилна система за съхранение на енергия

Alfen представя мобилна система за съхранение на енергия
Снимка: Alfen

Alfen пусна нова линия модули за съхранение на батерии с капацитет 360 kWh, 540 kWh или 720 kWh. Напълно интегрираните системи са разработени за събития, фестивали, строителни обекти, морски приложения и центрове за зареждане на електрически превозни средства.

Базираната в Нидерландия компания Alfen, специализирана в областта на съхранението на енергия, представи най-новите попълнения в своето предложение за съхранение на енергия от батерии - модулни и мобилни устройства с капацитет 360 kWh, 540 kWh или 720 kWh. Те са представени на изложението Intersolar Europe, което се провежда в Мюнхен, Германия.

"Като еволюция на компактния мобилен контейнер с дължина 10 фута, най-усъвършенстваната до момента батерийна система на Alfen осигурява беземисионна, тиха и бърза алтернатива за захранване на различни приложения - от събития, фестивали и строителни площадки до морски приложения и центрове за зареждане на електрически превозни средства. Мобилната система тип "plug-and-play" също така поддържа малки мрежови връзки, което позволява на потребителите да увеличат капацитета на своята местна връзка или да предоставят решение за слаби мрежови връзки или услуги за балансиране на мрежата.", се казва в изявление на компанията.

BatteryMobile X разполага с литиево-железно-фосфатни (LFP) батерии и входяща мощност от 270 kW. Той поддържа честоти 50 Hz и 60 Hz.

Батерията е с размери 2,99 м x 2,44 м x 2,59 м и тежи между 7 000 кг и 11 000 кг в зависимост от капацитета. Тя се побира в 10-футов контейнер със степен на защита IP54.

"Нейният лесен формат "plug-and-play" позволява широк спектър от случаи на употреба. Например, устройствата могат да се използват самостоятелно, като част от локална микромрежа на бизнес място, групирани за увеличаване на мощността или като допълнителна мощност за пикови натоварвания.", заяви производителят.