Ampion осигурява на хотелите слънчева енергия за местната общност

Ampion осигурява на хотелите слънчева енергия за местната общност
Снимка: mrganso, Pixabay, CC BY 2.0

IHG Hotels & Resorts (IHG) обяви нова оферта за възобновяема енергия за хотелите на IHG на избрани пазари в САЩ в сътрудничество с Ampion, доставчик на обществени соларни системи. IHG е първата хотелиерска компания, която предлага на хотелите оферта за обществена слънчева енергия, включваща сертификати за възобновяема енергия (REC), която помага на хотелите да намалят емисиите на парникови газове чрез достъп до възобновяема енергия чрез проекти за слънчеви панели, изградени в близост до хотелската общност.

Електроенергията, генерирана от проектите за слънчеви панели, се подава към местната електропреносна мрежа, а хотелите могат да се абонират за част от проектите и да получат както сертифицирани от Green-e RECs, така и отстъпка от редовната си сметка за електроенергия за произведената чиста енергия. Чрез този модел записаните хотели могат да заявят, че се захранват с възобновяема енергия, като същевременно подкрепят развитието на нови местни соларни проекти, които осигуряват работни места и подобряват качеството на въздуха в техните общности.

Тази оферта е достъпна в щати със законодателство, подкрепящо общностната слънчева енергия, в зависимост от наличния капацитет. Понастоящем офертата на IHG за слънчева енергия в общността е активна за хотели в Илинойс, Мейн и Мериленд, като скоро ще последват още щати. Хотелите, които са се регистрирали или са участвали в процеса на записване, представляват близо 30% от енергийния отпечатък на хотелите на IHG в тези три щата.

"Радваме се, че можем да предложим на собствениците на хотели с марката IHG иновативно решение, което да им помогне да намалят въглеродните си емисии на ниво имот. Предложението на IHG за слънчева енергия в общността, в сътрудничество с Ampion, е печелившо за собствениците на хотели поради икономията на разходи, нулевите капиталови разходи и ползите за околната среда. Тази оферта е само един от многото начини, по които постигаме напредък в изпълнението на ангажиментите на IHG за устойчивост, които включват намаляване на потреблението на енергия и на въглеродните емисии в съответствие с науката за климата.", казва Катрин Долтън, главен вицепрезидент по корпоративна отговорност и главен директор по устойчивото развитие в IHG Hotels & Resorts.