DAH Solar разработи соларен комплект за балкони и покриви

Китайската компания DAH Solar е разработила готова слънчева система с щепселна връзка за жилищни приложения. Комплектът може да достигне максимални размери от 2 279 мм х 1 134 мм х 32 мм и тежи до 59,8 кг.

DAH Solar разработи соларен комплект за балкони и покриви
Снимка: DAH Solar

Китайският производител на соларни модули DAH Solar пусна интегрирана фотоволтаична система за жилищни приложения. Системата "до ключ" разполага с щепселна връзка, което я прави подходяща за балкони. 

SolarUnit е като фотоволтаичен модул с изход за променлив ток, готов за свързване към електрическата мрежа. Шината е съставена от магистрален кабел, доставен от DAH Solar. Той има раздалечени конектори, за да позволи паралелно свързване на множество соларни модули.

Системата може да се използва с до шест панела, произведени от DAH Solar. "Full Screen" PV модулите са налични с мощност от 460 W и 550 W, и коефициент на ефективността на преобразуването на енергията до 21,3%. Те разполагат с 3,2 мм антирефлекторно стъкло и кутия IP68. PV модулите са с температурен коефициент от -0,35% на градус Целзий. Работната температура на панелите се движи от -40 до 85 градуса Целзий.

Използват се микроинвертори с ефективност до 97,2% и ефективност на проследяване на максимална мощност (MPPT) от 99,95%. Устройството е с размери 412 мм × 97 мм × 42,5 мм и тежи 1,8 кг. Комплектите могат да достигнат максимален размер от 2279 mm × 1134 mm × 32 mm и максимално тегло до 59,8 kg.

Фотоволтаичният модул и микроинверторът са интегрирани, когато напуснат фабриката. „SolarUnit може да постигне голяма гъвкавост за проекти, защото дава възможност за инсталиране на фотоволтаични модули в различни ориентации и с различни ъгли на наклон, следвайки дизайна на покривите.

DAH Solar също предлага енергиен комуникационен модул (ECU) към системата. Той комуникира с микроинверторите чрез системата за комуникация по захранващите проводници (PLC). ECU модулът позволява дистанционно наблюдение на фотоволтаичната система, както и възможността за изключване на системата с дистанционно управление чрез устройства като смартфони и компютри.