Ecoflow представя нова фотоволтаична система за балкони

Ecoflow представя нова фотоволтаична система за балкони
Снимка: Ecoflow

Американската компания Ecoflow обяви пускането на пазара на соларно устройство за балкони.

Ecoflow обяви пускането на пазара на слънчева система за балкони, оборудвана с преносима електрическа станция. Предложението Ecoflow Powerstream включва микроинвертор, четири гъвкави слънчеви панела с мощност 100 W, интелигентни щепсели и приложението EcoFlow за наблюдение и оптимизиране на потреблението на енергия в реално време.

Ecoflow предлага системата в три версии - без съхранение, със съхранение на 1 kWh или със съхранение на 2 kWh. Комплектът се предлага и с два 400 W твърди слънчеви панела в оферта, насочена към собствениците на жилища. Ценовият диапазон варира от 1 000 евро (1 077 USD) до 2 700 евро в зависимост от избраните опции.

Според производителя устройството има максимална слънчева мощност от 800 W и може да генерира до 1039 kWh електроенергия годишно според тестовете, проведени в Германия.

"С помощта на интегрираната система за управление на енергията микроинверторът ще може да разпределя необходимото количество електроенергия към всяко устройство, а излишъка - към преносимата електроцентрала", се казва в съобщение за пресата на Ecoflow.

Системата може да се инсталира без намесата на професионалисти. Плоските кабели са проектирани така, че да преминават през пролуки във врати и прозорци, за да се избегне пробиване в стените. Устройството "plug-and-play" може да бъде закупено онлайн.

Базираната в Калифорния компания Ecoflow наскоро откри европейската си централа в Дюселдорф, Германия.