European Energy получава одобрение за 250MW соларна ферма в Италия

European Energy получава одобрение за 250MW соларна ферма в Италия
Снимка: European Energy

Одобрението повишава ангажимента на European Energy към прехода към зелена енергия в Италия.

European Energy получи разрешение за изграждане на 250MW соларен парк в община Визини, близо до Катания, Сицилия, Италия. Проектът, за който се твърди, че е най-големият соларен парк в страната, ще има капацитет да снабдява със зелена електроенергия 130 000 домакинства. Предвижда се също така той да може да измести около 165 000 тона въглеродни емисии годишно.

Главният изпълнителен директор на European Energy Кнуд Ерик Андерсен заявява: "Италия е ключова страна и пазар за European Energy и разрешението за този проект представлява важен етап за нашата компания.

"Неведнъж сме доказвали, че сме способни да реализираме мащабни проекти за възобновяема енергия в Италия, и с нетърпение очакваме да реализираме още една значима соларна ферма в полза на италианската общност."

В допълнение към производството на енергия без изкопаеми горива, соларният проект се фокусира върху устойчивостта на земята, която се използва, заявяват от European Energy. Компанията отбеляза, че проектът включва и цялостна програма за залесяване и биоразнообразие, обхващаща 200 хектара земя.

Понастоящем за проекта се оценяват различни решения, като например традиционни фотоволтаични системи (PV), панели за проследяване на слънцето за увеличаване на добива на енергия и агроволтаични системи, които интегрират производството на електроенергия с отглеждането на култури.

Ръководителят на European Energy Italia Алесандро Мильорини заявява: "С това разрешение правим още една стъпка напред в стратегическия си път в Италия, където ще продължим да инвестираме в проекти за възобновяема енергия, основно вятърна и слънчева, винаги свързани с програми за възстановяване на културната структура или развитие на природното наследство на територията, на която строим."