Heelstone получава финансиране за пет съществени соларни проекта

Heelstone получава финансиране за пет съществени соларни проекта
Снимка:  Activ Solar, Flickr, CC BY 2.0

Heelstone Renewable Energy LLC финансира изграждането на пет соларни проекта с обща мощност около 345 MW DC.

И петте проекта - Lyons Solar, Blackwater Solar, Bird Dog Solar, Hobnail Solar и Wolfskin Solar - в момента са в процес на изграждане и се очаква да бъдат пуснати в експлоатация или в края на тази година, или в началото на 2024 г. Четири от тях се намират в Джорджия и представляват проекти, които Heelstone са разработили напълно.

"Нашият опит в областта на финансите ни позволява да идентифицираме възможността и да работим в тясно сътрудничество с нашите капиталови партньори, за да създадем решение, способно да осигури данъчен капитал и проектен дълг. Екипът ни положи много усилия в тези проекти и е наистина удовлетворяващо да видим, че тези усилия се отплащат чрез успешно финансово приключване.", казва Джъстин Грейват, главен изпълнителен директор на Heelstone. 

Fifth Third Bank, National Association, и JPMorgan Chase Bank, National Association, са съорганизатори на дълговото финансиране на стойност около 357 млн. долара. City National Bank, Comerica Bank, First Horizon Bank и United Community Bank действат като съдокументални агенти. Дълговото улеснение ще подпомогне изграждането и експлоатацията на проектите.

През февруари Heelstone получава корпоративен кредит в размер на 175 млн. долара от BlackRock Alternatives. "С корпоративния кредит на BlackRock успяхме да финализираме разработването на проектите, за да получим финансирането. Корпоративният кредит на BlackRock ще продължи да бъде мостът, който ни позволява да развиваме нашите над 15 GW тръбопроводи.", добавя Грейват. 

Очаквайте повече информация!