Ingeteam разработи нов централен инвертор за системи на батерии до 1,500 VDC напрежение

Ingeteam разработи нов централен инвертор за системи на батерии до 1,500 VDC напрежение

Снимка: Ingeteam

Ingeteam разработи нов централен инвертор за широкомащабни системи с батерии. Този нов продукт, известен в търговската мрежа като IS STORAGE 3Power HV, е специално предназначен за инсталации за съхранение на енергия, разработени с батерии до максимално напрежение от 1500 VDC. Първите единици ще започнат да се доставят през юли за проект в Италия.

Този инвертор може да постигне до 3,93 MVA мощност на разреждане на батерията, работи при 1500 VDC и е сертифициран както за европейския пазар (CE маркировка и IEC стандарт), така и за северноамериканския пазар (UL 1741 SB стандарт). Той може да работи в режим на следване на мрежата и в режим на формиране на мрежа. Този инвертор може да бъде източник на ток, но може да бъде използван и за източник на напрежение. Като източник на напрежение може да работи изолирано от мрежата, генерирайки самостоятелно мрежа за променлив ток. Тази функционалност осигурява по-голяма стабилност на мрежата и действа като виртуална синхронна машина, която осигурява синтетична инерция.

Той има двойна верига за течно охлаждане, която гарантира максимална водонепроницаемост (IP65) и възможно най-добра продуктивност на неговите електронни компоненти, IGBT и захранващи фази.

IS STORAGE 3Power HV обикновено се доставя като част от електроцентрала, която освен инверторите (до две единици) включва и другите елементи, необходими за нейното използване и свързване на средно напрежение.