LONGi отново в BNEF Tier 1 за първото тримесечие на 2023

LONGi отново се класира в списъка BNEF Tier 1 за първото тримесечие на 2023 със своите фотоволтаични модули, признати от индустрията.

LONGi, водеща световна компания в сферата на слънчевата технология, отново се класира в списъка на производителите на фотоволтаични модули, отговарящи на критериите за TIER 1 на Bloomberg New Energy Finance (BNEF) за първото тримесечие на 2023 година, благодарение на високата ефективност и надеждност на продуктите от серията Hi-MO. TIER 1 е една от световно известните и може би най-авторитетната  рейтингова система в индустрията, при която BNEF оценява производителите по множество критерии, като качество на продукта, осигуряване на правна гаранция при проекти на правителството , надежност, възможност за банковото кредитиране и др. Тримесечната класация се счита за стандарт в сектора на производството на слънчеви модули. Изборът на производители от първи ешелон на TIER1 е считан за най-строг. При него производителите трябва да демонстрират, че могат да предоставят самостоятелно произведени модулни продукти за поне шест проекта. Освен това тези проекти трябва да получат безпроблемно  финансиране от шест различни водещи световни търговски банки. Благодарение на строгия изборен процес, BNEF Tier 1 се използва често като безпристрастен, най-обективен и високо доверен референтен показател за привличане на инвестиции във фотоволтаични проекти по целият свят.

През годините LONGi се фокусира върху производството и предлагането на глобалните потребители, на соларни продукти с оптимални параметри и съотношение цена-качество. През ноември 2022 година LONGi постави нов световен рекорд за ефективност от 26,81% за своите HJT системи със силициеви клетки. Само един месец по-късно LONGi установи нови световни рекорди за ефективност на клетките - 26,56% за p-type HJT клетки и 26,09% за клетки без използване на индий. До момента глобалните доставки на LONGi Hi-MO модули надвишават 100GW. LONGi също така пусна "LONGi Lifecycle Quality", първият в индустрията стандарт за жизнения цикъл на продуктите, който има за цел да осигури надеждна гаранция в дългосрочен план на своите клиенти. В бъдеще LONGi ще се стреми да продължава да подобрява своите продукти и технологии, за да отговори на нуждите на клиентите , като в същото време целта е за доставяне на дългосрочна стойност на своите партньори.

Основана през 2000 година, LONGi си поставя за цел да бъде водеща световна компания за соларни технологии, фокусирана върху създаването на стойност, насочена към клиента, за пълна трансформация на енергийната среда. Компанията представя своята мисия за "използване на най-доброто от слънчевата енергия за изграждане на един по- зелен свят", LONGi се фокусира върху иновациите в технологиите като развива редица продукти, стараейки се в същото време да изгради дългосрочни, надеждни отношения със своите клиенти, което заслужено и отрежда мястото в престижната класация