Maxeon обяви 24,7% ефективност за слънчев панел IBC

Maxeon обяви 24,7% ефективност за слънчев панел IBC
Снимка: Maxeon

Maxeon заявиха, че са постигнали 24,7% ефективност за слънчев панел Maxeon 7, използвайки своята IBC технология. От националната лаборатория за възобновяема енергия на САЩ (NREL) потвърдиха резултата.

Модулът Maxeon 7 е базиран на технологията IBC. Производителят притежава пилотна линия за сглобяване на Maxeon 7 във Филипините и наскоро обяви, че ще разшири производствения капацитет на клетки за „рекордния“ модул до 500 MW.

Базираната в Сингапур компания, обяви също и подобрения на ефективността на своите съществуващи IBC продукти, като панелите Maxeon 6 и 3 постигат ефективност от 23% и 24%.

„Нашият технологичен екип продължава да повишава производителността на технологичната платформа IBC до неочаквани нива на ефективност“ каза Бил Мълиган, главен изпълнителен директор на Maxeon. „Най-важното е, че тези постижения не са еднократни лабораторни резултати, а производствени технологии в широк мащаб, които увеличават стойността за клиентите и подобряват нашата конкурентоспособност.“

Maxeon наскоро излязоха на борсата и обявиха, че са събрали 157,4 милиона долара от публично предлагане на акции. Те ще използват средствата за производство на модул Maxeon 7 и за общи корпоративни цели.