Модулите с хетеропреходи (HJT) на Risen са достигнали ефективност от 23.89%

Модулите с хетеропреходи (HJT) на Risen са достигнали ефективност от 23.89%

Китайската компания Risen Energy е подобрила ефективността на преобразуване на мощността на серията от HTJ модули от 23.65% на 23.89%. Технологията за хетеропреход (HJT) съчетава в себе си предимствата на монокристалните силициеви клетки с доброто абсорбиране и също така отличните характеристики на аморфния силиций, което води до постигането на по-висока ефективност.

 Немската TÜV SUD е потвърдила резултатите и отбеляза, че модулите имат максимална мощност от 741.456 W. Последният път, когато производителят на панели докладва за подобрение в своята линия от модули, беше през Декември 2021 г., когато ефективността на панела се повиши от 23.08% на 23.65%, а максималната му мощност беше 721.016 W. Това подобрение в ефективността се дължи на технологични иновации, които Risen Energy е внедрила в производството. Модулът също разполага със изключително стабилен температурен коефициент и висока бифациалност до 85% ± 10%, способен да поддържа мощността си над впечатляващите 90% след 30 години употреба.

От компанията отбелязват, че панелите разполагат с технология за ултратънки клетки с дебелина от 100 микрометра, модулите се произвеждат при ниски температури, но за момента не резкриват по-детайлни технически подробности.