Разгъваща се слънчева тента с мощност 1000 W за кемпери

Разгъваща се слънчева тента с мощност 1000 W за кемпери
Снимка: Eco-dynamic

Направена с гъвкави хетеропреходни соларни клетки, тентата от Eco-dynamic се предлага в персонализирани цветови модели.

Има много възможности за използване на слънчева енергия за превозни средства за отдих - от сенници за паркиране до монтируеми слънчеви панели и преносими комплекти за слънчева енергия. Последната иновация идва от Eco-dynamic Tech, компания от Илинойс, която представя разгъващ се соларен навес за кемпери.

Тентата, наречена Artpiece for RV, представлява 1000 W масив, който се разтяга отстрани на превозното средство, осигурявайки сенчесто място за терасата отдолу, като същевременно генерира електричество от слънцето отгоре.

Eco-dynamic предлага няколко различни цветови гами за тентата, които могат да се персонализират, с уникален дизайн, който според компанията е изключително устойчив на избледняване.

"Соларният продукт не трябва да бъде само практично оборудване, той може да бъде и блестящо произведение на изкуството", казва Майкъл Сун, вицепрезидент по бизнес развитието на Eco-dynamic Tech.

За захранване на тентата се използват гъвкави клетки с хетеропреход (HJT). HJT клетките се оценяват все повече заради тяхната гъвкавост и високо ниво на двустранност, което означава, че и двете страни на панела събират светлина и произвеждат електричество, като се възползват от отразената отдолу светлина.

Соларният панел HJT предлага максимална мощност от 1040 W, работно напрежение от 108,3 V и работен ток от 9,6 А. Масивът може да бъде напълно прибран и завъртян на 360 градуса за съхранение. Цветовите варианти включват "Ябълково зелено", "Пауново синьо" и "Нарцисово лилаво”.

Компанията съобщава, че при по-малко от осем часа слънчева светлина тентата може да захранва основните уреди за кемпери. Например, Eco-Dynamic Tech твърди, че тя може да захранва 300 W климатик в продължение на 26,6 часа, 100 W хладилник в продължение на 53 часа, типичен лаптоп в продължение на 36,3 часа и дори 2800 W фурна в продължение на почти три часа.

Компанията препоръчва на борда да има акумулаторна батерия, която да съхранява произведената от тентата чиста енергия. Тя трябва да е съвместима с изходните спецификации на тентата, за което компанията може да помогне при отстраняване на проблеми.

Конструкцията е изработена от конзоли от алуминиеви профили 6061, които са известни със своята стабилност и устойчивост на корозия. Електрически двигател, който я разпъва и прибира за около 60 секунди, и LED светлини са интегрирани в тентата. Тя се предлага и с радиоуправляемо дистанционно управление, което може да управлява електродвигателя от разстояние над 100 метра, съобщават от компанията.

Eco-dynamic препоръчва да измерите площта на страничната повърхност на вашия кемпер, където се планира да бъде монтирана тентата, за да я съобразите с размера на вашия кемпер. Типичният Artpiece за RV тента е с размери 144,2 инча на 96,5 инча, въпреки че се предлагат и други размери. Понастоящем компанията препоръчва професионален партньор да монтира конструкцията и ще изпрати продукта на одобрен монтажник за услугата. Доставките на продукта се очакват в края на 2023 г., заявиха от Eco-dynamic.