SolarEdge представя нова система за съхранение на енергия

SolarEdge представя нова система за съхранение на енергия
Снимка: SolarEdge

SolarEdge Technologies, компания за енергия, която разработва и предлага на пазара соларни инвертори, представи своята търговска система за съхранение (CSS), която се очаква да бъде достъпна на пазара през втората половина на 2024 г.

Проектирана за малки и средни търговски фотоволтаични инсталации, CSS с постояннотокова връзка осигурява 58 kWh капацитет на батерията и е подходяща за използване на закрито. В състояние да свърже до осем батерии на инвертор, той ще осигури до 460 kWh капацитет за съхранение и предлага възможност за синхронизиране на управлението на слънчевите батерии и енергията на ниво обект.

Архитектурата на батерията, свързана с постоянен ток, елиминира тройното преобразуване, с две по-малки преобразувания на захранването от променлив ток в постоянен ток в сравнение с алтернативите, свързани с променлив ток, като осигурява водеща в индустрията ефективност на кръговото движение и по-голям размер на фотоволтаиците.

CSS е проектирана да се интегрира с екосистемата за управление на енергията на SolarEdge, като позволява на собствениците на системи да намалят допълнително сроковете за изплащане на инвестициите, като използват повече съхранена енергия за намаляване на пиковите натоварвания, като използват по-високо фотоволтаично самопотребление и се възползват от тарифите за време на използване, мрежовите услуги и поддръжката на зареждане на електрически превозни средства.

Лек, компактен и модулен, CSS е проектиран за лесно транспортиране и инсталиране и може да се обслужва от екип от двама души. Малките и средните предприятия също така ще могат гъвкаво да увеличават капацитета си за съхранение чрез добавяне на повече батерии, когато нуждите им нараснат.

Батерията ще разполага с многопластовия набор от вградени функции за безопасност на SolarEdge и се очаква да бъде сертифицирана по UL 9540A за употреба на закрито.