SolarEdge ще интегрира термопомпи Vaillant и Samsung с жилищни фотоволтаици

SolarEdge ще интегрира термопомпи Vaillant и Samsung с жилищни фотоволтаици
Снимка: Vaillant

SolarEdge си партнира с Vaillant и Samsung, за да интегрира техните термопомпи в своята домашна система. Собствениците на жилища ще могат да оптимизират потреблението си на енергия, като използват излишната фотоволтаична енергия или променят потреблението в съответствие с оптималните енергийни тарифи.

Базираният в Израел производител на инвертори SolarEdge си партнира с германската Vaillant и южнокорейската Samsung за интегриране на термопомпи в жилищни фотоволтаични системи.

"Тази разработка ще предостави на крайните потребители възможността да захранват термопомпата с излишната фотоволтаична енергия, като всичко това се контролира от една точка чрез приложението mySolarEdge", заяви говорител на компанията.

Потребителите ще могат също така да контролират температурата в дома си чрез приложението. Съобщава се, че то ще позволи на собствениците на жилища да оптимизират потреблението си на енергия, като използват излишък от фотоволтаици или променят потреблението в съответствие с оптималните енергийни тарифи.

SolarEdge изчислява годишни спестявания от около 100 евро (108 долара) чрез оптимизиране на потреблението на термопомпата в алтернативни моменти, се казва в изявление.

"Интелигентните домове се занимават предимно с удобство и взаимосвързаност, но следващата стъпка е изграждането на цялостна и интегрирана система. Като обединяваме домашните устройства със стойността на интелигентната слънчева енергия чрез тази интеграция с Vaillant, ние сме водещи в превръщането на силата на интелигентната слънчева енергия в по-достъпна, интуитивна и удобна за повече хора.", казва Алфред Карлщетер, генерален мениджър на SolarEdge Europe. 

Очаква се интеграцията да стане достъпна през втората половина на тази година.