Соларната беседка осигурява до 4,3 kW мощност за генериране на енергия в задния двор

Соларната беседка осигурява до 4,3 kW мощност за генериране на енергия
Снимка:Green Energy Futures, Flickr

Точно навреме за сезона на лятното барбекю Arka Energy представя PowerGazebo на монтажниците на соларни инсталации за жилищни сгради и на потребителите в САЩ, като предлага от 2,4 kW до 4,3 kW слънчева енергия чрез монокристални PERC соларни плочки.

Външната беседка служи като функционално решение за домакинствата, които търсят домашно генерирана енергия, особено за тези с ограничено пространство на покрива за традиционните соларни панели.

Със соларен капацитет от 14 W на квадратен фут, PowerGazebo се предлага в конфигурации от 180 квадратни фута или 312 квадратни фута. Arka Energy предоставя 25-годишна гаранция за соларните панели, а сглобката на беседката е проектирана да издържа на силни буреносни ветрове със скорост 120 мили в час.

Соларните плочки Mono PERC са с мощност от 77 до 97 вата, с 22% ефективност на клетките и използват конструкция с 10 шини. Панелите с плочки са монтирани под наклон от 7 до 14 градуса, за да се осигури оптимална дневна слънчева светлина. Допълнителните характеристики на PowerGazebo включват спомагателни контакти за осветление и електроника, покрив с дървена облицовка, 8-ватови таванни лампи и допълнителни периферни LED светлини с клас IP-65. Компанията твърди, че системата за беседки може да се доставя в повече от 10 конфигурации според размера и характеристиките.

Arka Energy ще доставя продукта от склада си в Алън, Тексас. Монтажниците на соларни инсталации могат да поръчат PowerGazebo тази седмица, като доставките ще започнат в края на май 2023 г. Компанията също така обяви пълното пускане в експлоатация на демонстрационна инсталация PowerGazebo в Юниън Сити, Калифорния, за заинтересовани монтажници или жители на Северна Калифорния. Освен това Arka предлага финансиране на соларни системи чрез платформата ARKA 360 за финансиране на инсталацията на системата.

"Търговската наличност на Arka PowerGazebo в САЩ поставя началото на нов сегмент в областта на соларните решения за жилищни сгради. Отклонявайки се от използването на конвенционални фотоволтаични модули, първоначално разработени за комунални и индустриални приложения, продуктите на Arka осигуряват не само икономия на енергия за собствениците на жилища - те осигуряват повишена стойност на жилищата, разширени външни жилищни пространства и безкомпромисна естетика", казва Сурия Потараджу, главен изпълнителен директор на Arka Energy.

Arka Energy е основана през 2020 г. в Юниън Сити, Калифорния, а ръководният ѝ екип преди това е заемал висши ръководни длъжности в Enphase Energy, ReneSola и SunEdison.

Монтажниците могат да поръчат устройството и да се присъединят към програмата на Arka Value-Added Installer Partner (VIP). PowerGazebo ще бъде изложен и пред изложбената зала на конференцията RE+ в Лас Вегас, която ще се проведе от 11 до 14 септември 2023 г.